Afla care sunt cele mai bune alimente pentru creierul uman.

Pentru a avea un creier sănătos și mai eficient, centrul directional real al corpului nostru, este nevoie de odihna adecvata, dar si de o dieta atentă și echilibrată.

Haideti sa aflam impreuna care sunt cele mai bune alimente pentru creierul nostru:

Fructele și legumele  sunt pe primul loc: așa cum ne-a invatat Popeye marinarul, spanacul nu numai energizează mușchii, dar conserva celulele nervoase împotriva efectelor îmbătrânirii. Plin de minerale, in special, spanacul contine vitamina K, suport excelent pentru coagularea sângelui în caz de vătămare. Licopenul din rosii și din pepene,  optimizeaza functia creierului, incepand cu stocarea amintirilor. 

Ceaiul: bea două sau mai multe cesti de ceai pe zi , si te va apara împotriva debutului bolii Parkinson. Este recomandat ceaiul verde, deoarece conține antioxidanți puternici care reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge și protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

Un aliat valoros în această direcție, il reprezintă conținutul de resveratrol din struguri, suc de struguri și vin roșu.

Recomandat, pentru bunăstarea a creierului, este, de asemenea, consumul frecvent de afine, fructe de pădure. Acestea sunt bogate in polifenoli, nutrienți care protejează creierul de efectele toxinelor din mediu și ajuta la reducerea activitatii radicalilor liberi. Polifenolii ajuta si în cazul pierderii de memorie sau declinul abilitatilor motorii.

Afinele au si actiune anti-inflamatorie, ca si somonul sălbatic, nucile, semințele de in și  semințele de cânepă; datorită acizilor grași Omega 3 ajuta la reducerea inflamatiei si la sprijinirea functionarii creierului.

Printre alimentele cu proprietati anti-inflamatorii, mentionam si curcuma (curry), un condiment de origine orientala, care ajuta la combaterea aterosclerozei, și s-a dovedit a fi un ajutor eficient si în prevenirea bolii de Alzheimer.

În cele din urmă, o surpriza placuta: ciocolata  – cu efect de anti-imbatranire si antioxidant, datorită prezenței de fenoli, care au un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi, ajuta la combaterea bolilor cardiovasculare, accidente vascular cerebrale si ateroscleroza.

 

Traducerea si adapatarea – Practic si util pentru tine

Sursa :http://www.tuttogreen.it/10-migliori-alimenti-per-cervello/

 

Post Author: rox